onsdag 14 mars 2012

Det bidde en strumpa

Det blev alldeles för sent och trött igår för att hinna vara med på cyber-symötet, men jag ville ändå inte släppa mötet helt. Här är alltså vad jag har gjort sedan sist, EN liten strumpa... :)

 Nej då, jag har faktiskt gjort en hel kofta också men den är inte ihopmonterad än (och min ambition är montera innan stoltsera, annars blir det aldrig gjort. Monterandet alltså!).

Mönstret är Harrys socka från "Värma en liten" av Anna Braw. Och ja, det ska bli en strumpa till, bara inte just nu. Sockan var relativt enkel att sticka (att jag fick repa upp två gånger berodde mer på min febriga influensahjärna än mönstret, även om det kanske hade vunnit på lite mer glasklarhet för en nybörjare) och passar bäst till nyfödd eller snäppet större eftersom den har en söm under foten. Man stickar alltså en "uppfläkt" socka och sedan syr man ihop den under foten. Bra om man (som jag) vare sig har lärt sig hantera strumpstickor eller sticka en häl!

 För övrigt lär det bli ett litet uppehåll eftersom vi ska ut och resa snart, men jag hoppas kunna återvända om två veckor åtminstone.

 Sent from my iPhone

2 kommentarer:

  1. Söt socka! Ser fram mot att se koftan monterad:)

    Jaså resa - då får ni ha det så fint!! Trevlig resa!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera