måndag 11 maj 2015

I dagarna har vi varit och lämnat en massa fina stickade saker till PMUs insamlingscenter i Vårgårda. Det var ett lärorikt och trevligt besök, tack vare Bertil Jonsson som är chef där. Han visade oss runt och berättade en massa om PMU, hjälporganisationer i stort, mission genom tiderna, livet i Afrika och andra länder där PMU verkar.

Vi fick också veta mycket om hur kläder tillverkas och vilken oerhörd belastning klädindustrin är på både miljön och människors hälsa. Tack vare att det finns ett tryck på att kläder ska vara billiga, leder det till att miljön och människorna i tillverkningsledet får betala priset istället. Istället för att hela tiden köpa nytt, billigt bör vi 1) handla kläder på second eller ärva 2) handla kläder som medför minsta möjliga miljö- och människobelastning. Eftersom 2) inte alltid går att kontrollera eller är för dyrt, bör vi alltid välja 1) i första hand.

Efter rundvisningen och föreläsningen fick vi följa med till den ytterst trevliga restaurangen Mathias Kök & Rum i Vårgårda. Fantastisk god mat i trevlig miljö mitt i stan, hit åker vi igen!

Vi räknade våra plagg som vi skickade iväg och det blev sammanlagt 225 stickade (och några sydda) plagg! Det var mössor, koftor, sockor, filtar, klänningar, blöjbyxor med mera. Så fantastiskt att vi tillsammans får vara med och göra nytta för så många små nyfödda (och lite större) barn på Panzisjukhuset i Demokratiska Republiken Kongo!

Här fikar vi på vägen till Vårgårda.

Här sorterar vi och paketerar i set.


Flitig sorterare.

Min lilla medhjälpare. Tröttnade dock snabbt.

Den här ulltussen behöll vi.


Set med mössa, kofta, blöjbyxor, sockor .

Set med mössa, kofta, sockor.



Yemenklänning.

Yemenklänning.


Rigaklänning.

Lillasysters kofta.

Lillasysters kofta.



Femtimmarskoftan

Femtimmarskoftan

Femtimmarskoftan


Set med kofta och Estellehätta








Vår minsta kofta och mössa den här skickningen.


Mössor, mössor, mössor...









Mormorsrutefilt


3 kommentarer:

  1. Tack! Det var ett gammalt inlägg som inte kommit upp än, från förra våren :) snart ska vi iväg igen!

    SvaraRadera