tisdag 18 september 2012

Stickvarvet

Äntligen klar med sy- och stickprojektet, för den här gången! Den här sändningen ska faktiskt till byn Manduar i Gambia och inte till Panzisjukhuset i Kongo-Kinshasa. Blir man utmanad att vara med i en sticktävling, så blir man! Inte mycket att göra åt :)

Jag har stickat tre mössor, min äldsta dotter har sytt nio blöjor och jag har även skickat med 15 begagnade tygblöjor eftersom jag fick hörs att behovet är så stort där nere. 14 st 70x70 cm och 10 st 80x80 cm, de egnasydda blöjorna gjorda av gardin- och påslakanstyg. Dottern var inte så förtjust i påslakanstyget eftersom det behövdes sys dubbelt för att bli tjockt nog. Gardintyget däremot är lite kraftigare bomullstyg och kommer säkert funka fint.

Mössorna är två en-och-en-halvtimmesmössor och en cupcakesmössa (som en bärmössa fast med glasyr istället för blad. Tack Carol för beskrivningen!). Jag gillade cupcakesmössan bäst så den kan det nog bli fler utav.

Sist skickade jag även med två flanellfiltar, 85x75 och 70x70 cm, den gamla hederliga sorten som jag tror man fick på BB förr. Vit med rosa eller blå bård. Nu ska väl barnen i byn Manduar bli både varma, och torra om rumpan!- Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

  1. Tack, vad du är snäll! Dina garner har kommit till användning de också, vänta bara ska du få se bilder snart! Kram till dig med!

    SvaraRadera