lördag 4 augusti 2012

En mössa!

Ha ha! Äntligen vann sticklusten över tröttheten! Det var väl lite lata semesterdagar som behövdes förstås.
I vanliga fall stickar jag ju till Panzisjukhuset, men den här mössan ska nog till AFFCs arbete i Manduar, Gambia, om den inte åker till BB i Sukuta, Gambia. Äldsta dottern är satt i arbete med att sy tygblöjor av gamla påslakan och gardiner, så det blir något att skicka dit också. Kul!


En liten en-och-en-halvtimmes-mössa blev det. Tack knappmakerskan för mönstret!
http://knappmakerskan.blogspot.se/2012/07/enochenhalvtimmesmossan.html?m=1

Man kan kanske även kalla den för tre-sorters-stickor-mössan, för så många tog jag mig igenom innan jag var klar! Är man nybörjare, så är man. Rätstickade kanten längst ner är stickade på vanliga raka stickor och sedan ihopsydd. Sedan plockar man upp maskor längs kanten och börjar sticka runtom. Där började jag med kortaste rundstickorna men ganska snart insåg jag att även de var för stora så det blev att byta till strumpstickor. På slutet var det trångt och fullt krig mellan stickorna men jag tycker att det gick hyfsat bra ändå! Andra gången jag stickar med strumpstickor och det går redan mycket bättre än första. Jag upphör aldrig att fascineras över hur något som först kan verka så svårt, ja omöjligt, med övning och tålamod kan bli både uthärdligt och till slut kanske något man behärskar helt. Är det inte fantastiskt? Jag älskar att bli äldre och samla på mig de erfarenheterna och den friden. Så skönt att slippa vara fångad i ungdomens "nu" utan istället ha vetskapen om att det som är svårt idag nästan alltid känns bättre imorgon.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Tångenvägen,Havstenssund,Sverige

4 kommentarer:

  1. Se där ja , då var du på`t igen :) Gullig mössa du gjort! Ha de så skönt på semestern!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack, du är så snäll, alltid! Det var faktiskt riktigt roligt att komma igång igen och nu har jag kickat igång ett gammalt projekt som har legat sen i våras också. Härligt!

    SvaraRadera
  3. Här tittar jag in ett halvår senare och ser att mössan faktiskt stickas av andra också :) Så glad att den sprider sig. Du är duktig som löser utmaningarna längs vägen. Själv stickar jag hela mössan med lång rundsticka och magic loop. Varma hälsningar: Knappmakerskan

    SvaraRadera
  4. Maria B: Tack ska du ha! Jag gillade mössan, den kommer nog att stickas igen. Ska nog testa som du gör också, med den där fantastiska magic loop som alla snackar om :)
    Och ja, en av "tanterna" i min stickgrupp har också stickat två en-och-halvtimmes-mössor, så den sprider sig ännu mer! :)

    SvaraRadera