onsdag 14 mars 2012

Det bidde en strumpa

Det blev alldeles för sent och trött igår för att hinna vara med på cyber-symötet, men jag ville ändå inte släppa mötet helt. Här är alltså vad jag har gjort sedan sist, EN liten strumpa... :)

 Nej då, jag har faktiskt gjort en hel kofta också men den är inte ihopmonterad än (och min ambition är montera innan stoltsera, annars blir det aldrig gjort. Monterandet alltså!).

Mönstret är Harrys socka från "Värma en liten" av Anna Braw. Och ja, det ska bli en strumpa till, bara inte just nu. Sockan var relativt enkel att sticka (att jag fick repa upp två gånger berodde mer på min febriga influensahjärna än mönstret, även om det kanske hade vunnit på lite mer glasklarhet för en nybörjare) och passar bäst till nyfödd eller snäppet större eftersom den har en söm under foten. Man stickar alltså en "uppfläkt" socka och sedan syr man ihop den under foten. Bra om man (som jag) vare sig har lärt sig hantera strumpstickor eller sticka en häl!

 För övrigt lär det bli ett litet uppehåll eftersom vi ska ut och resa snart, men jag hoppas kunna återvända om två veckor åtminstone.

 Sent from my iPhone

tisdag 6 mars 2012

Symöte - femtimmarskoftan klar!

Femtimmarskoftan är klar! Jag måste säga att jag är mycket stolt. Framförallt är jag stolt över att jag överhuvudtaget gick iland med projektet, eftersom jag slet mitt hår många gånger och troligtvis har gjort 1000 fel. Men, vad gör väl det? Det blev ju en tröja ändå! 
Och det bästa med att sticka till någon som verkligen, på riktigt, behöver kläderna, är att man inte kan ge upp bara för att man "inte tycker att det blev så fint som i beskrivningen" eller "alla andra stickar mycket bättre". Vem bryr sig om det? Troligen inte den bebis som lämnar sjukhuset invirad i tidningspapper i alla fall...

 

Sedan var jag tvungen att ta några kort på alla fina plagg som vi i stickgruppen har gjort hittills. Är det inte fantastiskt? På mindre än sju veckor. Nästa gång ska jag ta kort på alla fina gratisgarner vi har fått, så kanske jag lockar någon att komma och joina oss :)